Hout

Houten ramen en deuren

10 jaar garantie bij Ando Ramen & Deuren!!!

Bij Ando Ramen & Deuren werken we met twee soorten hout: Afrormosia en Meranti. De houtsoort Meranti wordt op een jongere leeftijd gekapt. Dit hard hout is dus wat zachter van textuur. Afrormosia (ook Assamela genoemd) is een iets hardere houtsoort omdat het op een latere leeftijd wordt gekapt.

Het hout bij Ando Ramen & Deuren is optimaal beschermd dankzij een drielaagse drenking op natuurlijke en dus ecologische wijze. De producten waarmee het hout wordt behandeld zijn namelijk steeds op waterbasis gemaakt. De afwerklaag wordt statisch aangebracht, wat zorgt voor een maximale dichting.

De drielaagse drenking en de maximale dichting van het hout bieden dus tal van voordelen. Wij sommen de belangrijkste even op:

  • Hoge isolatie: geluidswerend, wind- en waterdicht
  • Bestand tegen schimmels en insecten
  • De latere kleur van lak krijgt een betere hechting op het hout

Bovendien zijn de houten ramen ook gemakkelijk te onderhouden dankzij het minimum aan groeven. Daarbij komt nog dat de houten profielen van Profel een minimale profieldikte hebben. Dit betekent dat ze zonder enig probleem kunnen geplaatst worden bij renovatiewerken.

Volledig vrij samen te stellen!
Hout heeft in beide soorten een moderne en klassieke lijn. Er zijn meer dan genoeg opties om een houten raam volledig naar uw smaak samen te stellen. Dus ook voor houten ramen en deuren geldt de boodschap: “Voor ieder wat wils”.

  • Ramen en deuren met glas: een brede waaier aan mogelijkheden
  • Ook voordeuren kunt u volledig naar uw eigen smaak samenstellen. Ando Ramen & Deuren biedt u honderden mogelijkheden. Ook voor het glas is alles mogelijk: figuurglas, glas in lood, gezandstraald
  • Ook enorme keuze aan kleuren
  • Voor uw ramen en deuren zijn ook alle kleuren mogelijk, die zeer verfijnd afgewerkt zijn met lak. Ando Ramen & Deuren biedt 7 natuurlijke kleuren, 19 unieke standaardkleuren en daarbuiten nog tal van andere kleuren.

Om enkele voorbeelden te bekijken, kunt u vrijblijvend onze toonzaal bezoeken. Hier hebben we alle soorten panelen uitgezet, in alle materialen.

Cookies en privacy